Ja todellakin kannatti! Vaikka hieman vaivalloista ne cannelonit on täyttää, mutta kyllä tuli superüberhyviä! Pohja reseptinä toimi paketin takakannen resepti, joka itseasiassa löytyy netistäkin - täältä. Mutta kuten tavallista, muokkasin siitä omaan makuun sopivan version.
Überherkulliset cannelonit:
n. 14 kpl canneloneja (mahtuu juuri nätisti laakeeseen uunivuokaan)
Jauhelihakastike-täyte:
Ready to eat! |
400g jauhelihaa
1 sipuli kuutioituna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
1 porkkana raasteena
n. 2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
loraus Rainbow Tex Mexican Chunky salsa hot
pippuria
suolaa
pizzamaustetta (basilika, oregano..)
jokusen verran juustoraastetta (unohdin kyllä itse laittaa, mutta ensi kerralla ehkä muistan)
Päälle:
2 dl ruokakermaa
loput Rainbow Tex Mexican Chunky salsa hot
100 g juustoraastetta
Itse aloitin pilkkomalla ensin sipulin, valkosipulin, chilin ja raastamalla porkkanan. Sitten ruskistan jauhelihan, heitän edellä mainitut sekaan, lasillinen vettä ja mausteita. Niin ja se juustoraaste, jos muistaa.
Kun kastike on hieman porissut siinä niin pois levyltä ja alkaa cannelonien täyttö. Itse pidin cannelonit toinen pää uunivuokaa vasten, ja täytin pikkulusikalla ja välillä tökin lusikan toisella päällä täytettä tiiviimmäksi. Kun olin saanut kaikki täytettyä oli ne nätisti rivissä uunivuoassa yhdessä kerroksessa.
Sitten vaan Chunky salsa hottia loraus cannelonien päälle sekä ruokakerma. Hieman levittelin tasaisemmaksi kerrokseksi salsan ja sitten vain juustoraaste päälle ja voilá!
Uunin olin laittanut kuumenemaan jo aikaisemmin 225-asteiseksi, joten sitten vain uunivuoka uunin alatasolle ja 20 minuutin päästä otin pois, koska juustonpinta oli jo hieman rusehtava.
Cannelonit fresh from oven! |
Cannelonit menossa uuniin! |
Nyt vaan kaikki muutkin kokeilemaan! Maistuvaa vaihtelua ruokalistaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti