Idea kymppi toteutus nolla.
Piti siis tehdä mokkapaloja taloyhtiön syystalkoisiin. Kun kysyin eräältä ystävältäni, joka tuossa naapurissa asuu ja talkoisiin myös tulossa, että kelpaako mokkapalat oli vastaus: "Käy, kunhan ovat hyviä." Tästä minulle tulikin sitten kauheat paineet, ja päätinkin laittaa niin pohjaan kuin päälliseen sulaa suklaata.
Mutta niin, kaikki ei ihan mennyt kuin Strömssössä. Pohja onnistui mainiosti, korvasin kaakaojauheen sulalla suklaalla. Ainut mikä meni pieleen oli, että paistoin pohjan vahingossa 225 asteisessa uunissa, koska kuvittelin osaavani reseptin oikein ja pohja olikin sitten jo valmis 10 minuuttia uunissa oltuaan.
Ongelmat alkoivat, kun aloin tekemään päällystä. Ajatuksena oli laittaa sulaa suklaata + tomusokeria + vahvaa kahvia. Noh.. sulatin suklaan, lisäsin joukkoon nokareen margariinia - tässä vaiheessa vielä kaikki ok. Tein murukahvista vahvaa kahvia ihan pienen tilkkasen, jonka sitten laitoin tuohon suklaaseokseen. Ja kas kummaa suklaaseos muuttui oikein tönköksi ja iski paniikki! Äkkiä hieman vettä perään ja sain kuin sainkin sen taas ohuemmaksi. Lisäsin vielä tomusokeria ja hieman lisää vettä ja seos ainakin alkuun vaikutti ihan hyvältä. Noh, sitten aloin levittää seosta pohjan päälle ja mitä kävikään - seos jähmettyi ennekö olin edes ehtinyt sitä levittää kaikkialle ja se alkoi lähteä irti pohjasta kun yritin sitä levittää. Paniikki!
Loppujen lopuksi yritin vielä pelastaa tomusokeriseoksella, mutta ei ollut tarpeeksi tomusokeria.. Noh, sitten ei auttanut muu kuin kaapia koko päällinen pois varovasti ja nyt pitäisi rientää kauppaan hakemaan tomusokeria, että saisi tuohon sen päällisen. Kauhea sotku yhden mokkapala pellillisen takia!
Yllä mainittu tarina on siis, kuinka EI pidä tehdä mokkapaloja. Tehkää ne mielummin seuraavan ohjeen mukaan - ja pysykää siinä ohjeessa - muuten en anna takuita!
Mokkapala <3 |
Mokkapalat perusohje (pellillinen):
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
4,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta (tai n. 200g sulaa suklaata)
150 g sultatettua margariinia tai voita
Päälle:
200g tomusokeria
nokare sultatettua margariinia tai voita
vahvaa kahvia
strösseliä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini, sekoita jauhot keskenään ja ota vesi valmiiksi esim. mitta-astiaan. Lisää muna-sokeri-vaahtoon ensin hieman jauhoseosta, sitten sulaa margariinia ja sitten vähän vettä. Toista laittamalla loput kaikista vaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä korkeareunaiselle uuninpellille ja sitten vain uuniin 200 asteeseen noin. 15-20 minuutiksi.
Päällinen tehdään sekoittaen tomusokeri, hieman sulaa margariinia tai voita sekä hieman vahvaa kahvia makua antamaan. Tee seoksesta melko paksua, mutta kuitenkin levitettävää. Ripottele strösselit heti saatuasi päällisen levitettyä, että ne kiinnittyvät siihen eivätkä näin ropise pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti