sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Perfect chocolate cupcakes

Suklaacupcake suklaakuorrutteella
Herkkulakon lopun kunniaksi lupasin työkavereille leipoa jotain todella hyvää maanantaiksi. Ajatuksena oli tehdä suklaacupcakkejä siskolta saadulla reseptillä, mutta sitten jostain syystä päädyin googlettamaan "chocolate cupcake" ja siellä heti ensimmäisenä oli "Ultimate Chocolate Cupcake" -resepti Brown Eyed Bakerin sivuilta. Ja jos käytte kurkkaamassa millaiset kuvat tuossa reseptissä on, niin ette kyllä yhtään ihmettele minkä takia päädyinkin loppujen lopuksi kokeilmaan tätä. Se kuva siitä halkaistusta cupcakestä vain sulatti minun sydämeni!

Koska resepti on englanniksi, piti se tietenkin suomentaa ensin. Tästä reseptistä tosin otin ainoastaan tuon muffinien ohjeen käyttöön, enkä laittanut tuota Ganache täytettä ja kuorrutuksen tein oman reseptin mukaan. Lisäksi laitoin tummaa suklaata paloina muffinitaikinan joukkoon. Tosin tajusin kyllä siinä vaiheessa kun aloin kaatamaan tuota taikinaa vuokiin, että olisi ehkä pitänyt kuitenkin esim. ripotella ne suklaapalat jokaisen muffinin päälle, koska suklaat vajosi taikinan pohjalle. Noh osassa muffineja onkin nyt tosi paljon suklaata ja toisissa sitten vähemmän. Seuraavalla kerralla pitää kyllä ehdottomasti kokeilla tuon Ganache täytteen kanssa.

Kun sain muffinit uunista tajusin taas, että sellainen muffinivuoka voisi olla aika hyvä näiden tekemisessä, koska nytkin muffinit hieman levisi. Niistä ei tule niin nättejä, kuin mitä muffinivuoassa, jossa niistä tulisi "pystympiä". Pitääkin laittaa ostoslistalle, että pitää hankkia sellanen metallinen muffinivuoka. Harmi tosin, että sellaiseen saa vain 12 muffinia, nytkin noita taisi tulla loppujen lopuksi 18(?).

Tässä resepti millä kuvissa olevat muffinit on tehty, mutta kannattaa ihmeessä katsoa tuolta alusta tuon Ultimate Chocolate Cupcake resepti, ja tehdä sen mukaan vielä näihin se Ganache täyte. Sisältä nämä on ihanan kosteita ja suklaisia, ja kunnon mokkasuklaakuorrute viimeistelee näistä täydellisiä. 


Perfect Chocolate Cupcakes - Täydelliset suklaacupcakeit


Taikina
Ulkonäössä olisi vielä parantamisen varaa.
90 g tummaasuklata hienonnettuna
0,78 dl Van Houten kaakaojauhe
1,77 dl kuumaa kahvia (2 reilua teelusikkaa pikakahvia)
1,77 dl vehnäjauhoja
1,77 dl kidesokeri
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
6 rkl kasvisöljyä
2 munaa
2 tl etikalla
1 tl vaniljasokeria
(+ n. 90g suklaata paloina -> tämä oli siis oma lisäys tähän)

Kuorrutus
200g margariinia
4 dl tomusokeria
1 dl kaakojauhetta
n. 60g sulatettua tummaa suklaata jäähdytettynä

Taikina:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Lado muffinivuoat uuninpellille (tai metalliseen muffinivuokaa).

2. Hienonna suklaa, ja laita se keskikokoiseen kulhoon ja lisää kaakaojauhe. Kaada päälle kuuma kahvi ja sekoita kunnes tasaista. Laita seos jäähtymään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

3. Sekoita yhteen vehnäjauhot, sokeri, suola ja ruokasooda pienessä kulhossa.

4. Kun suklaaseos on jäähtynyt lisää seokseen öljy, munat, valkoviinietikka sekä vaniljasokeri ja sekoita kunnes tasaista. Lisää jauhoseos ja sekoita jälleen kunnes tasaista.

5. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja laita paista n. 17-19 minuuttia.

6. Ota muffinit uunista ja anna jäähtyä kunnolla, noin tunnin ajan. Kun muffinit ovat jäähtyneet, aloitetaan kuorrutuksen tekeminen.

7. Sulata suklaa pienessä kulhossa mikrossa ja anna jäähtyä.

8. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, tomusokeri ja kaakaojauhe kunnes tasaista. Lisää sulatettu suklaa sekä pieni määrä kahvia, ja sekoita kunnes tasaista. Lisää kahvia sen mukaan kuin tarve, kunnes seos on tasaista ja kermaista. Laita seos pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle haluamallasi kuviolla.

Kuorrutetut muffini säilyvät ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä max. 3 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti