***
![]() |
Kolmen suklaan kakku (18cm vuoassa) |
Kakun tein siis 18cm vuokaan. Vuoka tuli ääriään myöten täyteen, mutta se teki kakusta todella upean näköisen kun siitä leikkasi palasen! Matkalle laitoin päälle folion kanneksi ja kakku kulki kätevästi kädessä junamatkat kaverin luo.
Kolmen suklaan kakku 18cm vuokaan
Pohja:
100g Digestive
50g sulatettua margariinia
~1,5rkl kaakojauhetta
Vadelmahilloa (ei ollut hyvä idea, koska suklaamousse lähti liukumaan keksipohjan päältä :D )
Tummasuklaatäyte:
100g suklaata
~1 rkl sokeria
![]() |
Tässä vielä yläpuolelta kuva koristeluista. Olin erittäin tyytyväinen koristeluihin! |
~1,5 dl kermaa
1,5 liivate
Maitosuklaatäyte:
112g suklaata
0,5 dl kermaa
1,5 liivatetta
1,5 dl kermaa
Valkosuklaatäyte:
130g suklaata
0,5 dl kermaa
1,5 liivatetta
1,5 dl kermaa
Pohja: Murskaa keksit esim. muovipussissa kaulimella. Kannattaa tosin laittaa tuplapussi, koska muuten on keksin murua pöydät täynnänsä. Sekoita keksimurskaan vahvaa kaakaojauhetta (Van Houten) sekä sulatettu margariini. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, ja painele keksiseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita pakastimeen jähmettymään.
Tummasuklaatäyte: Kiehauta noin puoli desiä kermaa sokerin kanssa, ota kattila pois liedeltä ja kaada suklaa joukkoon. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita sulan suklaakermaseoksen joukkoon. Lisää vatkattu kerma kahdessa erässä suklaaseoksen joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle tasaisesti ja laita pakkaseen noin 15 minuutiksi hyytymään.
Maitosuklaatäyte: Kiehauta puoli desiä kermaa, ota kattila pois liedeltä ja kaada suklaa joukkoon. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita sulan suklaakermaseoksen joukkoon. Lisää vatkattu kerma kahdessa erässä suklaaseoksen joukkoon. Ota irtopohjavuoka pakastimesta ja kaada tummasuklaatäytteen päälle tasaisesti ja laita pakkaseen noin 15 minuutiksi hyytymään.
Tämän jälkeen voit joko laittaa kakun joko pakastimeen muutamaksi tunniksi, jos tarjoilu on samana päivänä tai jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Sitten vain ennen tarjoilua vielä koristelut päälle. Omassa on suklaalehtiä ja kaakoruusuja, mutta hyviä tapoja koristella on esim tehdä leivinpaperista sabluuna ja tuputella kaakojauheella kuvio kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti