torstai 25. huhtikuuta 2013

"Noku kaikki siitä puhuu, niin pitihän minunkin sitten sitä kokeilla" eli Avokadopastaa

En aina ole tykännyt avokadosta. Muistan nuorempana, kun äiti aina söi avokadoa ja kerran maistoin, mutten tykännyt yhtään. Siinä meni muutamia vuosia, ennekö maistoin uudelleen, sitruunapippurin kera, ja silloin avokadosta tulikin uusi "suosikki". Ainut vain, että mielestäni avokado sopii vain tiettyjen ruokien kanssa ja aina vain sitruunapippurin kanssa. Sitruunapippuri jotenkin tuo sen maun ihan erilaisena (ja parempana!). Useimmiten avokadoa tulee syötyä makaronin ja jauhelihan kanssa. Nam.

Eli avokado oli minulle jo ihan normaali ruoka-aine, ennen tätä kauheata hypetystä avokadopastasta. Eilen kaupasta nappasin mukaani avokadoja, kun töissä oli tai no piti olla avokado-gucamole-pastaa. Eipä siinä kyllä kauheasti avokadoa tai gucamolea näkynyt, mutta idea avokadopastasta jäi mieleen ja päätinkin tänään kokeilla tehdä sitä itse.

Reseptejä tätä varten löytyi vaikka kuinka paljon, joten päädyin mukailemaan niitä omin ehdoin.

Avokadopasta

Avokadopasta

1 valkosipulinkynsi
1 chili (ilman siemeniä)
sitruunamehua
2 kypsää avokadoa
suolaa
sitruunapippuria
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
raastettua parmesaania
täysjyväspagettia (1 hengelle)

Keitin spagetit al denteksi, kuten aina. Sillä aikaa silppusin valkosipulin ja chilin pieniksi kulhoon. Pistin sekaan kaksi avokadoa pilkottuna. Sitten päälle lorautin sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria, oliiviöljyä ja mustapippuria. Sekoittelin keskenään. Kun spagetit oli al dente kaadoin ensin hieman keitinvettä mukiin ja sen jälkeen siivilöin spagetit, ja heitin avokadomössön sekaan. Sitten vähän keitin vettä perään ja sekoittelin lusikan ja jätti haarukan kanssa spagetit avokadomössöön. Lopuksi parmesaania oman maun mukaan joukkoon ja vähän sekoittelin. Sitten vaan lautaselle ja parmesaania vielä päälle. Voilá! Syötävää tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti