lauantai 8. syyskuuta 2012

Omenoita, omenoita!!

Näimmä tästä blogista on tullut aikamoinen leipomisblogi ja tästä voikin arvata mitä tämäkin blogikirjoitus sisältää.

Kävin eilen vanhempien luona niin samalla matkaan lähti pari ämpärillistä omenoita. Pari kattilallista omenoita tuli sitten keiteltyä omenasoseeksi - yksi eilen ja toinen tänään. Eihän siitä paljoa sitä sosettä tule, mutta sainpahan pakkaseen sen viisi 0,3 litraista pakaseterasiaa omenasosetta.

Tänään sitten piti kehittää lopuille omenille käyttöä ja päädyinkin tekemään Omeastruudelin.

Koska tein sitä ensimmäistä kertaa, ei se ihan onnistunut kuten piti, mutta hyvää siitä kuitenkin tuli. Ohjeena käytin Pirkan sivuilta löytyvää Omenastruudeli ohjetta. Taikinan tein ohjeen mukaan, mutta täytteeseen laitoin vain loput omenat viipaloituna, sokeria, kanelia, korppujauhoja ja mantelirouhetta, joka oli jäänyt Runeberginkakun leivonnasta yli.

Kaluitsin taikinan niin ohueksi kun uskalsin, mutta silti se vissiin jäi turhan paksuksi kun siitä tuli kova. Sisällä omenat olivat todella ihanan pehmeitä, mutta kuoresta tuli liian kova. Laitoin kuoren päälle käsillä hieman kylmää vettä, jos sillä saisi sitä kuorta hieman pehmenemään. Erittäin hyvää tuosta struudelista tuli ja ensi kerralla tiedänkin sitten kaulia taikinasta vieläkin ohuemman.

Pitääkin käydä hakemassa lisää omenoita ensi viikolla ja käydä kaupassa ostamassa lisää pakaserasioita. Saa kunnon omenasose varaston talvea varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti