perjantai 13. kesäkuuta 2014

Raparperimousse-mansikkarahkakakku

Koko kakku komeudessaan!
Pitkästä aikaa täällä taas. Sainpa tuossa viime viikonloppuna äidiltäni raparperinvarsia, mutta koska en juuri viime viikonloppuna ehtinyt leipomaan keittelin raparperit soossiksi ja pistin pakkaseen.

Eilen sitten otin aamulla pakkasesta yhden purkin (n.400g) rapaperisoseen sekä samankokoisen paketin mansikoita, jotka sitten pistin soseeksi (ehkä joku 3dl?), tarkoituksena illalla tehdä kakku seuraavaksi päiväksi.

Valmista reseptiä haluamaani kakkuun ei löytynyt, joten tein sitten oman pään mukaan ja katselin vain hieman tekovaiheita mansikkamousse ohjeesta. Työkaverit tykkäsivät, itse hieman kriittisempi - maku olisi voinut olla hieman parempikin. Mansikka oli aika ylivoimainen, mutta raparperi toi happamuutta. Olisi pitänyt vain tehdä mansikkamoussea, mansikkarahkan sijaan. Mutta - Ulkonäkö oli upea, vaikka todella basic ja paljas!

Vuokana käytin äidiltä lainaamaa silikonireunaista irtopohjavuokaa, jossa siis tuollainen valkoinen posliinilautanen. Oli kyllä todella hyvä! Kakun saa reunoista nätisti irti, kun sujauttaa veitsellä ja vetää silikonin pintaa pitkin, sitten vain naps silikonireuna auki, ja varovasti pois.



Täydelliset kerrokset! Ei voi muuta sanoa.

Raparperimousse-mansikkarahkakakku


Pohja:
200 g Digestive (olisin halunnut kaurakeksejä, mutta en sitten kaupassa kerennyt tutkimaan mitkä olisi ollut laktoosittomia)
100 g sult. margariini

Raparperimousse:
400 g raparperisosetta
sokeria
3 kananmunan valkuaista
Sivultakin siisti ulkonäkö!
2 dl kermaa
6 liivatetta

Mansikkarahka:
3-4dl mansikkasosetta (en tajunnut katsoa paljonko sitä oli)
2 dl kermaa
200g mansikkarahkaa (Valio Eila laktoositon)(vaihtoehtoisesti tämän voisi korvata 3 munanvalkuaisella)
5 liivatetta


Pohja:
Murskaa digestivet ja laita sekaan sulatettu margariini. Sekoita ja levitä kakkuvuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Raparperimousse:
Kaada raparperisose isoon kulhoon.  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma pienessä kulhossa vaahdoksi. Vispaa munanvalkuaiset omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi, kun vaahto on kovaa laita n. 1rkl verran sokeria ja vatkaa vielä pikku hetki. Samalla voi keittää pienen tilkan vettä.

Laita mukin pohjalle pieni tilkka kuumaa vettä ja puristele liivatteista vesi pois ja tiputa mukiin. Sekoita hyvin, niin että liivatteet sulaa veteen. Sekoita liivateseos kokoajan sekoittaen raparperisoseeseen. Lisää tämän jälkeen kermavaahto ja sekoita. Lopuksi lisää munanvalkuaisvaahto. Sekoita tasaiseksi.

Levitä keksipohjan päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin hyytymään. Liivatteiden määrää voi muuttaa riippuen raparerisoseen vetisyydestä! Omani oli sen verran vetistä, että laitoin siksi kuusi, jos sose on paksumpaa voi liivatteen määrää tiputtaa 4-5 kappaleeseen.

Anna moussen jäähtyä jääkaapissa n. tunnin verran tai niin kauan, että se on jähmettynyt tarpeeksi kannatellakseen mansikkarahkakerrosta.

Mansikkarahka:
Soseuta pakastemansikat, laita isoon kulhoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma pienessä kulhossa vaahdoksi. Keitä samalla pieni tilkka vettä.

Laita mukin pohjalle pieni tilkka kuumaa vettä ja puristele liivatteista vesi pois ja tiputa mukiin. Sekoita hyvin, niin että liivatteet sulaa veteen. Sekoita liivateseos kokoajan sekoittaen mansikkasoseeseen. Lisää tämän jälkeen rahka ja sekoita. Lopuksi lisää kermavaahto, ja sekoita tasaiseksi.

Lisää mansikkarahkakerros raparperimoussen päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään ja tarjoile seuraavana päivänä

Koristelu:
Halutessaan kakun voi koristella raparperikiilteellä tai tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti