sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Sunnuntaiaamun rahkaletut

Heräsin tänään aamulla jo ennen kahdeksaa ensimmäisen kerran, mutta en jaksanut nousta. Yhdeksään asti sitten jaksoin kääntyillä ja vääntyillä sängynpohjalla kunnes selkä oli niin kipeä, että oli pakko nousta ylös. Mietin eilen, että olisi kiva tehdä lettuja varsinkin nyt, kun ostin jokunen aika sitten uuden paistinpannun. Edelliseen kun alkoi jäämään puolet ruoasta kiinni. Koska jääkaapista löytyi rahkaa, niin päädyinkin tekemään sunnuntai aamupalaksi rahkalettuja.

Reseptin olen leikannut Helsingin Sanomien Torstai -liitteestä 3.5.2012, ja se on koristanut keittiönkaapin ovea siitä lähtien. Linkki HS:n reseptiin. Useaan otteeseen on tullut tehtyä näitä, mutta täytyy sanoa että tällä kertaa onnistui ehkä parhaiten.

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut


Rahkalettuja ja itsekerättyjä mansikoita pakastimesta.
1 prk maustamatonta rahkaa (250g)
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
margariinia tai voita paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset yhteen, mutta älä vaivaa taikinaa. Anna turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna paistinpannu tai lettupannu kuumaksi ja paista paksuja pieniä lettuja. Paistinpannulla tehdessä lämmitin ensin pannun kuumaksi, ja ensimmäisten lettujen jälkeen käänsin liettä vähän pienemmälle.

Tarjoile sellaisenaan, tai marjojen (ja kermavaahdon) kanssa. Itse tykkään syödä pelkältään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti