Reseptin olen leikannut Helsingin Sanomien Torstai -liitteestä 3.5.2012, ja se on koristanut keittiönkaapin ovea siitä lähtien. Linkki HS:n reseptiin. Useaan otteeseen on tullut tehtyä näitä, mutta täytyy sanoa että tällä kertaa onnistui ehkä parhaiten.
Syrnikit eli venäläiset rahkaletut
Rahkalettuja ja itsekerättyjä mansikoita pakastimesta. |
1 prk maustamatonta rahkaa (250g)
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
margariinia tai voita paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset yhteen, mutta älä vaivaa taikinaa. Anna turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna paistinpannu tai lettupannu kuumaksi ja paista paksuja pieniä lettuja. Paistinpannulla tehdessä lämmitin ensin pannun kuumaksi, ja ensimmäisten lettujen jälkeen käänsin liettä vähän pienemmälle.
Tarjoile sellaisenaan, tai marjojen (ja kermavaahdon) kanssa. Itse tykkään syödä pelkältään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti