torstai 8. elokuuta 2013

Upea Mansikkakakku

Kakku heti viimeistelyn jälkeen ennen jääkaappiin menoa.
Idea tähän kakkuun lähti siitä, että ensinnäkin työkaverini kertoi lopettavansa meillä. Tähän totesin, että "jes, taas hyvä syy leipoa!". Tietenkin kysyin, että mikä on hänen lempikakkunsa - jotta voisin leipoa hänelle jotain mistä hän todella tykkää. Hän ei kuitenkaan tiennyt ja vastasi vain, että tykkää mansikoista - eli jonkinlainen mansikkakakku.

Ajattelin, että tämähän on helppo nakki! Mansikkakakku! Sitten totuus iski vasten kasvojani, ja tajusin etten voi tehdä mansikkajuustokakkua, koska olin sitä juuri pari viikkoa aikaisemmin töissä tarjonnut enkä todellakaan halua tehdä mitään niin tavallista kuin perus mansikkakermakakku. Alkoi siis kova pohdinta siitä, millaisen mansikkakakun sitten tekisin.

Tutkin hullun omia reseptikirjoja, kolusin läpi netin reseptiaarreaittaa ja vähitellen minulla alkoi kehittyä mielessä minkätyyppistä kakkua haluaisin tehdä. Sellaiseen kakkuun vaan ei löytynyt suoraa reseptiä, joten keräsin kaikki reseptit, joissa oli jokin osa mielessäni olevasta kakusta ja aloin kehittämään omaa reseptiä.

Kuva kakkupalasesta. Täydellistä!
Sinänsä ehkä hassua, mutta ensimmäisenä ongelmana mielessäni oli kakun korsitelu. Koska tosiaan kakku oli menossa töihin ja piti sinne kuljettaa kotoa eli ei minkäänlaiset perus kermajutut todellakaan käynyt. (Plus perus kermapursotukset on jotenkin todella tylsiä!)

Sitten kohtasin Valion sivuilla tähän Valkosuklaa-mansikkakakun reseptiin ja ihastuin sen sikarikeksireunoihin! Tämän lisäksi Hellapoliisin Valkosuklaa-mansikkakakkun valkosuklaatäyte kiehtoi minua. Sitten löytyi vielä Helsingin Sanomien Ruoka-osiosta Mansikka-limekakkuun resepti, josta äkkäsin kakkupohjaan reseptin ja vähän muutakin ;) ! 

Tässä vielä kuva kakun sisällyksestä. Täydelliset kerrokset
ja tarpeeksi tiivis, että oli helppo leikata ohuitakin paloja.
Päädyinkin yhdistämään kaikki nämä kolme reseptiä ja vielä vähän omia twistejä, jonka ansioista syntyi - ehkä yksi parhaista "kermakakuista"! Ainakin näin minun hyvä työkaverini sanoi maistettuaan kakkua ja täytyy myöntää, että olen itse kyllä ihan samaa mieltä!

Tässä vaiheessa yleensä kerron reseptin, mutta nyt minulle iski sellainen fiilis, että en haluakkaan kertoa koko totuutta! Toki olisin voinut pitää tämän reseptin ihan täysin "salaisena", mutta.. pakkohan sitä nyt oli kertoa mistä inspiraatio tähän lähti. Siitä vaan kokeilemaan omaa versiota, aika hyvin paljastin jo lähes kaiken. ;)

2 kommenttia:

  1. Hei! Näyttää herkulliselta yhdistelmältä :)
    T: Pekka Valion markkinoinnista

    VastaaPoista