perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mansikkajuustokakku

Om nom nom!
Tulipa käytyä mansikassa viikonloppuna, jonka takia jääkaappi pursusi mansikoita ja nyt pakastin. Pakkohan ne mansikat oli jääkaapista pois käyttää, joten päätin tehdä töihin kunnon mansikkajuustokakun. Ohjenuorana käytin Kotikokista löytynyttä repseptiä, jota aika hyvin seurasin.

Pohjaan käytin Digestivien sijaan Cappucino täytekeksejä (joka ei kyllä ihan toiminut niin kuin halusin). Mutta muitakaan suklaakeksejä ei oikein ollut lähikaupassa tarjolla. Täytteeseen laitoin Valion maustettu rahka kuningatarta, mutta muuten ihan samat kuin tuossa reseptissä. Kiilteen tein hyytelösokerin kanssa, eli 2 dl soseutettuja mansikoita ja 1 dl hyytelösokeria. Kiilteen päälle heitin sitten vielä lohkottuja mansikoita. Voilá!

Täytteestä tuli aika hyllyvä, ja oli jotenkin irrallaan tuosta keksipohjasta. Silti se oli aivan älyttömän hyvää ja kerrankin se ei lässähtänyt vaan kakusta tuli oikeasti muhkea, kuohkea ja korkea. Olin ihan onneissani ja hymyilin tyytyväisenä koko loppu päivän! Ja kyllä ihmiset paljon kiitteli minua tästä, ja ainahan sellaisesta tulee hyvä mieli!

Mansikkajuustokakku tuoreista mansikoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti