
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,25 dl Van Houten kaakaojauhe
0,5 dl perunajauho
0,5 dl vehnäjauho
0,5 tl leivinjauhe
Suklaamoussen tein samalla ohjeella kuin viimeksi eli Kakkuateljee Pionilaakson ohjeen mukaan:
175 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa tai appelsiinimehua
2 liivatelehteä
2 keltuaista
2 valkuaista
2,5 dl kermaa
2 rkl sokeria
1. Sulata suklaa.
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä ja liota ne kuumaan kahviin.
3. Sekoita kahvi-liivateseos sulaan suklaaseen.
2. Lisää keltuaiset edellisiin.
3. Vaahdota valkuaiset.
4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
5. Sekoita vaahdot suklaaseokseen.
Sitten kokosin kakun pyöreään irtopohja vuokaa niin, että ensin yksi kääretorttupohja pohjalle, suklaamousse päälle ja sitten toinen kääretorttupohja päällimmäiseksi. Sitten vain jääkaappiin hyytymään.
Kakun viimeistelyyn käytin 3 dl vispikermaa, johon laitoin reilusti Van Houten kaakaojauhetta ja lisäksi tomusokeria antamaan makeutta. Kerman levitin taas rosoisesti kakun ympärille, jonka jälkeen laitoin juustohöylällä höylättyä suklaata kerman päälle reunoille ja päälle. Sitten vielä suklaaruusukkeet ja -lehdet ja voilá, valmista!
Ystävät kehuivat ainakin hyväksi ja ilmavaksi. Ihan sitä mitä itse ajattelin ei kakusta tullut, mutta kyllä se oli todella hyvää! Harmi vain, etten saanut kunnon kuvaa siitä miltä kakku näyttää sisältä, mutta toisaalta ei siinä näkyisi muutenkaan kuin suklaata, kun hyvän sulautunut yhteen nuo kaikki osat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti